🌹الجامع
 
دارویی که با ان مریض نشود مگر به اجل الهی ،مرض مرک 
 
امام رضا فرمودند
پدرم موسی بن جعفر علیهم السلام ،مریض شدند 
کسانی که هرطور میشه زود داروهای عجیب غریب تجویز میکنند یعنی اطباء، سراغ پدرم امدند و شروع به توصیف داروهای عجیب غریب کردند حضرت فرمودند 
کجا می روید 
به سید داروها و درمانها بسنده کنید 
در ابتدای فصل گرما ،
حلیله و رازیانه و شکر  (طبیعی اگر نبود نبات) از هر کدام ۲۰گرم 
سه ماه متوالی از هر ماه سه روز متوالی از این مخلوط را ناشتا بخورد 
 
در ابتدای زمستان به جای رازیانه مصطکی (یک نوع از کندر است که دانه های  ریزتر دارد ) قرار دهید 
اگر کسی این نسخه را عمل کند در سالی که مصرف کرده بیماری سراغش نمی اید و نمی میرد مگر به مرض مرگ .
 
توضیح مفردات دارو 
 
هلیله 
هلیله سه نوع است هر سه سرو خشک اند 
هلیله زرد 
در اخرین درجه سردی و در درجه دوم خشکی است 
(سردی و گرمی و خشکی و تری چهار مرحله است از کم به زیاد )
برای جذب عالی است مسهل صفراست گرمای خون را میگیرد لذا برای فصل گرما عالی است وبا اصلاح خون  کل بدن اصلاح میشود 
هلیله سیاه گرم و خشک است 
هليله زرد از سياه آن گرم تر است . هليله هندي کمتر از هليله کابلي سرد است .همه ي هليله ها سرد و خشکند . خاصيت :همه انواعش در بيماري مراره مفيد است . 
 
رازیانه 
در اولِ سوم گرم است 
اخرِ اول خشکه 
 
اتش کبد را خاموش میکند 
(کبد فیلتر بدن است غلظت خون را تنظیم میکند )
پس نسخه امام فقط به اصلاح خون بسنده نکرد بلکه کبد را هم که مرکز اصلاح غلظت خون است را هم در نظر دارد 
رازیانه مفتح غدد است 
 
 
با هلیله حرکت ایجاد کرده با رازیانه حرکت را کنترل کرده 
رازیانه رطوبت بدن را افزایش داده و سبب میشود که خشکی هلیله زرد باعث توهم نشود چون توهم ریشه در خشکی مزاج دارد 
رازیانه کبد ،کلیه طحال را اصلاح میکند 
مسکن اوجاع است
 
شکر 
در دوم گرم و در اول خشکه 
علت بالارفتن قند و چربی ...گاهی حذف تلخی ها ست 
نوعا در ته خیار تلخی هست در پوست میوه ها تلخی طبیعی  هست 
بهترین تلخی ،تلخی کندر است که متعادل کننده شکر و ..است و در نسخه امام اماده 
کاسنی تلخی طبیعی داره ۴۰۰حدیث درباره کاسنی داریم خوردن ان در شب مستحبه و کسی شب بخورد و بمیرد گناهانش بخشیده میشود یه قطره از شبنمهای  بهشت بران مینشیند
تنها گیاهی است که نَشُسته خورده میشود هرگیاهی 
سمی دارد باید بشوید ولی کاسنی را میگویند نشوید 
شاید، چون تلخی اش باعث دوری حشرات و سموم از ان است پس مقداری از تلخی بدن با کاسنی تامین میشودو در نسخه امام مصطکی باعث تامین تلخی نسخه است و باعث جلوگیری از قند شکر است 
شکر سفید شکری که از نیشکر حاصل شود اصل شکر این است 
مصرفش در تابستان سبب میشود که در تابستان بر اثر عرق اب بدن دفع شده بیشتر دفع نشود  عرق زیاد هم خوب نیست عرق کردن زیاد  کف پا معاذالله باعث کوری است 
از احتباس اب در بدن هم جلوگیری میکند
 
مصطکی 
از خانواده کندر است (در هدیه زردتشتی ها به حضرت  مریم در تولد مسیح کندر و طلا بود پرسیدند چرا کندر اوردید  گفتند چون دودش هفت اسمان را میشکافد و بالا رود این ماده در دارو و جادو استفاده شود )
ملطف است 
مسطکی در نسخه باعث تلطیف و جذب بدن میشود
و در غذاهای زمستانی نوعا غذاهای ملطف نیست لذا در ان اضافه شده 
محلل است باعث حل کردن جمع شده غذاهاو غلظتهاست که ریشه  سرطان است 
 مصطکی 
داروی معدهٔ سرد است 
پرزدهنده معده 
نزولات بارده را از بین میبرد 
مصطکی قوی تر از کندر است 
مصطکی برای هوش و زیبایی چهره نوزاد رفع الزایمر است 
باعث هضم غذاست 
زیادی ان مضر نیست 
شب انرا بخیسانید و صبح بخورید 
جویدن  ان عمر مینای دندان را طولانی میکند 
یک نخود کندر سه گیلو میگو فسفر دارد
مصطکی گرم و خشک در درجه دوم است 
نکات  
محلل در کنار مقوی باید حضور داشته باشد
 داروها را نوعا وسط ماه قمری یا نیمه دوم استفاده میکنند تا موثرتر شود
 
اگر مزه ش بد بود با عسل مخلوط کنید
 
طب الائمه عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ سِنَانٍ عَنِ الرِّضَا ع قَالَ: سَمِعْتُ مُوسَی بْنَ جَعْفَرٍ ع وَ قَدِ اشْتَکَی فَجَاءَهُ الْمُتَرَفِّعُونَ بِالْأَدْوِيَةِ يَعْنِی الْأَطِبَّاءَ فَجَعَلُوا يَصِفُونَ لَهُ الْعَجَائِبَ فَقَالَ أَيْنَ يَذْهَبُ بِکُمْ اقْتَصِرُوا عَلَی سَيِّدِ هَذِهِ الْأَدْوِيَةِ الْهَلِيلَجِ وَ الرَّازِيَانَجِ وَ السُّکَّرِ فِی اسْتِقْبَالِ الصَّيْفِ ثَلَاثَةَ أَشْهُرٍ فِی کُلِّ شَهْرٍ ثَلَاثَ مَرَّاتٍ 
 وَ فِی اسْتِقْبَالِ الشِّتَاءِ ثَلَاثَةَ أَشْهُرٍ فِی کُلِّ شَهْرٍ ثَلَاثَةَ مَرَّاتٍ وَ يُجْعَلُ مَوْضِعَ الرَّازِيَانَجِ مَصْطَکَی فَلَا يَمْرَضُ إِلَّا مَرَضَ الْمَوْتِ 
بيان: و يجعل موضع الرازيانج أی فی الشتاء. 
 
 مجلد 57، صفحه 99-بحار
+ نوشته شده توسط جان نثاری علی رضا در شنبه بیست و پنجم اردیبهشت ۱۳۹۵ و ساعت 0:59 |